De mogelijkheid om te sparen voor alle dingen die je nodig hebt, zal je op de lange termijn in een veel betere financiële situatie brengen. Het betekent dat u minder betaalt voor wat u ook koopt en dat u in een minder stressvolle situatie terechtkomt. Let wel, sommige leners maakt het gewoon niet uit dat ze schulden hebben, zolang ze maar in staat zijn om het terug te betalen.

  • De crunch komt wanneer er een baanverlies is of een gezondheidsprobleem zich voordoet en er geen geld in de pot is om de rekeningen te betalen.
  • Iemand die zijn financiën op de juiste manier heeft geregeld, zal bij het maken van zijn financieel plan rekening houden met dit soort noodsituaties. Geld besparen is een goed idee; hier zijn de vijf belangrijkste redenen om niet te lenen.

1. GEEN SCHULD

Geld lenen voor de dingen die je nodig hebt of wilt, brengt je in de schulden. Het betekent dat je schulden hebt bij een ander. Vroeg of laat moet het allemaal worden terugbetaald, samen met de rente. De schuld verdwijnt pas als deze is afbetaald, dus het heeft geen zin om je kop in het zand te steken als je schulden hebt bij je schuldeisers. Schuldeisers hebben het volste recht om terugbetaling van hun geld te verwachten, of ze nu de bank of een andere kredietinstelling of een familielid zijn op leningenhypotheek.com

2. KOSTEN VAN LENEN

Er zijn kosten verbonden aan het lenen van geld en die kosten zijn rente die soms ‘dood geld’ wordt genoemd. Het betalen van rente over de spullen die u op krediet koopt, verhoogt de kosten van het item. De gewoonte om goederen op krediet te kopen, loopt in de loop van uw leven op tot een enorm bedrag.

Dat rentegeld had gebruikt kunnen worden om een ​​nestei te bouwen. Commerciële schuld is de ergste vorm van kredietuitgaven omdat het item dat op krediet is gekocht na verloop van tijd zijn waarde verliest. Een andere naam voor commerciële schuld is domme schuld en je kunt dit terugvinden op deze website.

3. KLAAR GELD VOOR NOODGEVALLEN

Noodsituaties duiken van tijd tot tijd op. De auto heeft pech, de wasmachine moet gerepareerd worden, je hebt kiespijn en je moet naar de tandarts, je hebt een nieuwe bril nodig. Er kan iemand zijn om een ​​aantal redenen voor een financiële noodsituatie. Als u hiervoor geld opzij heeft gezet, kunt u deze noodgevallen opvangen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of u het geld wel heeft om ze te betalen. Elke verantwoordelijke persoon heeft een noodfonds bij de hand om hem op te vangen tegen financiële schokken die zich van tijd tot tijd kunnen voordoen.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.